Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Τα κεράσια είναι ένα δροσιστικό φρούτο που βρίσκουμε στην αγορά από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. Γνωστά στους βοτανολόγους και ως Prunus avium, είναι κατάλληλα για κολατσιό, ανάμεσα στα κυρίως γεύματα, μια και έχουν αρκετά ικανοποιητικό δείκτη κορεσμού. Περιέχουν ικανοποιητική ποσότητα βιταμινών C και Α, καλίου και κάποιες μικροποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου.

Οσον αφορά το θερμιδικό τους φορτίο, αυτό είναι αρκετά χαμηλό (τα 100 γρ. έχουν μόλις 38 kcal), γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα κεράσια έχουν θεραπευτικές ιδιότητες: ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν την πνευματική και σωματική κόπωση και έχουν και αντισηπτική δράση σε περιπτώσεις φλεγμονών και λοιμώξεων. Τέλος, λόγω των φυτοστερολών που περιέχουν, δρουν ευεργετικά στη συγκέντρωση της ολικής χοληστερίνης στο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου